2021.03.03. Lana és a plüss

Lana és a plüss

Amikor két éve, egy februári szombat este megérkezett a vonatunk, szörnyű órák után voltam éppen. Képzelj el egy utat Győr-Biatorbágy viszonylatban egy személyvonaton úgy, hogy veled van egy 6 hetes, rémülten síró-visító kiskutya, akit kiemeltek az otthonából, a testvérei közül, bedugtak egy hordozóba, és új szagok, fények, zajok között utazik az ismeretlen felé. Nagy megkönnyebbülés volt megérkezni – szerintem az utazóközönségnek is…

Amikor hazahoztuk, ő még nem tudhatta, hogy már itthon van. Csak fáradt volt, éhes, ijedt és semmi sem nyugtatta még meg igazán. Akkor döntött úgy a kislányom, Lia, hogy nekiadja a kedvenc plüsskutyáját.

IKEA Soft Toy, Dog, Beagle: Amazon.ca: Home & Kitchen

A Foltos névre keresztelt plüsskutya nagyobb volt akkor, mint Lana. A csöpp kölyök úgy bújt hozzá újdonsült barátjához, mintha testvérei melegségét találná meg benne. Nagyon megható volt.

Később, ahogy egyre inkább megnyugodott nálunk, már nem volt ilyen könnyű élete Foltosnak. Lana tépte, nyúzta, elhajította, letámadta… többször annyira durván bánt vele, hogy a kutyus több helyen elszakadt. Megvarrtam, visszaadtam, ő meg újra széttépte. Az egyik ilyennél elvettem, és nem adtam vissza. Dühös voltam, hogy így tönkretette, szegény Foltos is többet érdemelt volna, hiszen az első napokban ő jelentette a biztonságot neki.

A minap megtaláltam Foltost, és úgy gondoltam, teszünk még egy próbát, hátha már felnőtt Lana a feladathoz, hogy szeretettel bánjon a plüssökkel. Annyira boldog volt tőle, hogy egészen elolvadtunk! Vitte magával mindenhová, ölelgette, szeretgette, bújt hozzá, ahogy régen (csak most a méretarányok kicsit mások lettek :D). Kicsit olyan, mintha Foltos a kölyke lenne. Amikor megy ki enni, mindig ki akarja vinni magával Foltost is. Nagyon helyesek! De Foltos azóta megint hű társ lett alvásban, pihenésben, jövés-menésben, és a fotelban üldögélésben is. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük