2021.02.24. Frida – steampunk stories

Frida – steampunk stories

Zakatolt a szíve, félt, és fogalma sem volt, hogy mi történik. Egy férfi jött be, azt mondta, majd ő elintézi az egészet, és a gazdái hagyták, hogy elszakítsák a mamájától, és a testvéreivel együtt egy dobozba tették őket, ők pedig rettegve bújtak egymáshoz… nem tudták, mi történik. Aztán néha benyúlt egy kéz, és kivette a sokféle kutyus valamelyikét, majd mentek tovább. Az autó zúgott, ők pedig nagyon féltek. Frida maradt utoljára, reszketett félelmében, ahogy a kéz megragadta, és kivette a dobozból.
– Ne remegj már, te kis vakarcs! Jó helyre kerülsz! Ráadásul te legalább úgy nézel ki, mintha fajtiszta lennél…  – mondta a férfi, és bedobta egy udvarra. Minden kiskutyával így tett: kinézett egy olyan házat, ami elég nagy és új volt ahhoz, hogy tehetősebb emberek lakják, és ha nem szaladt kutya a kerítéshez, akkor betuszkolt egy rémült kis jószágot. Úgy gondolta, felelősen járt el, különösen Frida esetében volt büszke magára, mert őt az állatorvosi rendelő udvarára dobta be.

A férfi visszaült az autóba, és már ott sem volt. Frida nem tudta, hová került, nem tudta, mi lesz vele. Talált egy kis zugot az udvaron, oda vackolta be magát éjszakára, de csak hajnaltájt mert elaludni, akkor is inkább csak azért, mert nem bírta tovább. Reggel ugatásra ébredt, érkeztek az első páciensek az állatorvoshoz, aki még nem ért oda a rendelésre, késett. Úgy húsz perc múlva nyílt a távirányítós kapu, a doki gurult be az udvarra öreg, piszkos autójával. Frida nem tudott uralkodni magán, sírni kezdett. A doki azonnal meghallotta a nyüszítést, és lehajolt. Kézbe vette a reszkető kiskutyát, és megsimogatta.
– Ó, hát téged meg itt dobtak ki? Ma reggel folyamatosan csengett a telefonom, úgy tűnik, az anyukád gazdái érdekesen gondolkodnak az örökbefogadásról… szétszórni a kiskutyákat, mintha szórólapok lennének! Micsoda világ! – dohogott magában az orvos, és bevitte magával az épületbe Fridát.

A rendelőt muszáj volt kinyitni, már így is nagy volt a sor, ezért Fridát egy kis kennelbe tette, adott neki egy kis tápot és vizet, amiért a kiskutya nagyon hálás volt. Behabzsolt mindent, és pár perc múlva már horkolva aludt. A doki két páciens között mindig bekukucskált hozzá, hogy jól van-e, és mikor vége lett a rendelésnek, kinyitotta a kennel ajtaját. Frida még aludt. Amikor benyúlt érte, hogy kivegye, csengett a telefonja – még egy kiskutyát találtak a városban, a leírás szerint francia bulldogra hajaz, valószínűleg Frida testvére. A telefonálás után a férfi visszament a kennelhez, hogy kivegye belőle a kutyust, de a kennel már üres volt. Te jó ég! Hová lett??

A rendelő hátsó helyiségéből nyüszítés hallatszott. A doki rögtön szaladt érte, de hirtelen nem látta sehol. A hangot követve aztán mégis meglelte: mint egy apró játékkutya, egy doboz limlom tetején üldögélt bánatosan, alatta egy HOME feliratú táblával.


– Otthon… bizony! Az kéne neked! És találunk is, ezt megígérem! Ilyen cuki fejjel nem lesz nehéz! – mondta a doki, és lefotózta a kutyust. Úgy gondolta, ha ezt a fotót megosztja a közösségi oldalakon, biztosan hamar akad valaki, aki befogadná. Szívbemarkolóan elárvult kis ábrázata van ennek a kutyának, és ezzel a felirattal szinte olyan, mint aki stoppolna egy új otthon felé. Addig is majd ő gondoskodik róla, nem lehet több pár napnál, míg gazdát talál neki.

Indulnia kellett, mert még nagyon sok elintéznivalója volt aznap. Fridát vitte magával, és el is felejtette kitenni a képet az internetre. Este az ágya mellett készített egy kis helyet Fridának is. Régen mindig itt aludt a kutyája, Lucy. Kis játszótéri keverék volt, de 16 évig volt társa jóban és rosszban, nagyon megviselte a kutya halála. Nem is akart még másikat, de most mégis olyan jó érzés volt, hogy ez a pici kutya ott alszik mellette. Alszik? Hm… inkább horkol. De még így is milyen aranyos!

Reggel arra ébredt, hogy az ágyról lelógó kezét Frida kóstolgatja. Megsimogatta a kutyust, aki azonnal eldobta magát a szőnyegen, és jelezte, hogy ezt ő nagyon bírja, jöhet a simiből még bőven! A doki ebben a percben már pontosan tudta, hogy a fénykép, amit készített Fridáról, más szöveggel kerül ki a Facebook oldalára. A poszt nem egy otthonkereső kutyáról fog szólni, hanem egy olyanról, aki épp most talált otthonra. Az ő kutyájáról fog szólni, Fridáról.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük